5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Bărbatul care l-a ucis pe Cristi Gălbenuşe, condamnat la peste 18 ani de închisoare

Olt: Bărbatul care l-a ucis pe Cristi Gălbenuşe, condamnat la peste 18 ani de închisoare

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, să-l condamne pe Florian Gulie la 18 ani şi 14 zile de închisoare cu executare pentru omor calificat prin cruzimi. El a fost găsit vinovat pentru uciderea, în noaptea 11 spre 12 iulie 2014, a sportivului Cristi Gălbenuşe, potrivit jurnaliştilor de la gazetanoua.ro.
Nelu Ilie Ciucă, complice la omor a primit opt ani şi două luni închisoare, şi Robert Marian Ciucă, tot complice, a primit  cinci ani şi şase luni – măsură educativă de internare într-un centru de detenţie. În plus, judecătorii au hotărât punerea în libertate a lui Robert Marian Ciucă, sub control judiciar.

De asemenea, instanţa a dispus ca Florian Gulie să plătească daune morale în valoare de 100.000 de euro pentru Vasile Gălbenuşe, tatăl lui Cristi Gălbenuşe şi de 150.000 de euro pentru fiul sportivului ucis anul trecut. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, putând fi atacată cu apel atât de familia lui Gălbenuşe cât şi de procurori şi inculpaţi.

Scandalul în urma căruia a murit Cristi Gălbenuşe, nepotul antrenorului de box de la CSM Slatina Constantin Gălbenuşe, s-a petrecut în noaptea de 11 spre 12 iulie 2014, pe terasa unui bar din Slatina. Potrivit martorilor, Cristi Gălbenuşe se afla pe terasă în momentul în care Gulie şi complicii săi au venit puşi pe scandal. În urma altercaţiei, Gălbenuşe a fost înjunghiat de mai multe ori, una dintre răni fiindu-i fatală. În prezent, Florian Gulie se află în arest preventiv la Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS