10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltZiua Mediului, marcată la sediul Consiliului Judeţean Olt

Ziua Mediului, marcată la sediul Consiliului Judeţean Olt

Sala Europa a sediului Consiliului Judeţean Olt a găzduit în această dimineaţă evenimentul ”Ziua Mediului”, activitate organizată în parteneriat cu Asociaţia “Gândeşte Verde” şi Direcţia Silvică Olt, în cadrul Proiectului „Conservarea biodiversităţii în judeţul Olt”. Peste 190 de persoane, între care pensionari, elevi și cadre didactice de la școli din municipiul Slatina și orașul Scornicești, au asistat la o activitate de informare şi conştientizare privind protecția mediului înconjurător și comportamentul prietenos față de mediu, ca bază pentru dezvoltarea durabilă.

În cadrul evenimentului, specialiști ai Agenției pentru Protecția Mediului Olt și Direcției Silvice Olt au susținut prezentări video privind importanța Zilei Mondiale a Mediului, rolul pădurii pentru echilibrul ecosistemelor naturale și necesitatea utilizării eficiente a resurselor planetei.

De asemenea, Teodora Ștefu, elevă în clasa a V-a la Colegiul Național Vocațional ”Nicolae Titulescu”, a prezentat un eseu privind importanța salvării patrimoniului ecologic național, iar elevii participanți au exprimat, prin desene, cum anume trebuie protejată natura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS