Olt: Incendiu din cauza coșului de fumPompierii Gărzii Vișina, judeţul Olt, au intervenit în această dimineață, în jurul orei 5.00, în comuna Gura Padinii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui bărbat.

Militarii s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără la acoperișul casei și al unei anexe gospodărești. Pompierii au reușit să lichideze incendiul, în limitele găsite, după mai bine de trei ore. Au ars acoperișul casei și al anexei gospodărești pe circa 100 mp.

Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Pentru siguranța cetățenilor și evitarea unor evenimente negative, I.S.U. Olt recomandă:


– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului;

– curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– izolarea termică a coșului de fum față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului ( grinzi, astereală de lemn și alte materiale care se pot aprinde ușor).


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 19 iulie 2018

Top