27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Mii de oamenii, fără energie electrică

Mehedinţi: Mii de oamenii, fără energie electrică

În ultimele ore, ca urmare a manifestării codurilor meteorologice de zăpadă şi viscol de la nivelul judeţului Mehedinţi, pompierii mehedinţeni alături de reprezentanții autorităților locale și utilajele administratorilor de drum au acționat pentru deblocarea autovehiculelor care nu mai puteau înainta din cauza zăpezii.
ISU Mehedinţi a fost solicitat să intervină pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil sau în pericol de cădere pe autoturisme, în zona localităţior Negoieşti şi Drobeta Turnu Severin.
La nivelul județului Mehedinţi, la ora 06.00, 123 de puncte de transformare de pe raza a 14 localități (Grozeşti, D.Lung, Cerna, Şişeşti, Peştenuţa, Dubova, Eşelniţa, Băseşti, Husnicioara, Prunişor, Bistriţa, Călineşti, Căyăneşti şi Bahna) erau afectate total sau parţial, cu un număr total de 7.453 de consumatori. Pentru remedierea situaţiilor s-au deplasat în teren şi acţionează echipaje specializate ale Distribuitorului de energie electrică.
Pentru deszăpezirea drumurilor, Secţia de drumuri naţionale Drobeta Turnu Severin a acționat cu un număr de 52 de autoutilaje, consumând o cantitate de aproximativ 100 de tone de sare, Secţia de drumuri naţionale Orsova a acționat cu 20 de autoutilaje, consumând o cantitate de 324 t sare, iar Consiliul Judeţean a acţionat cu 13 utilaje.
De asemenea, ISU Mehedinți a deplasat în sprijinul ISU Caraș Severin un autocamion de intervenție cu un generator de curent electric pentru suportul logistic al intervenţiei.
La această oră, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea arterelor rutiere din judeţul Mehedinţi. Nu sunt semnalate drumuri blocate sau persoane aflate în dificultate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS