10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Peste 200 de controale la societăţi sau persoane fizice care vând lemne

Mehedinţi: Peste 200 de controale la societăţi sau persoane fizice care vând lemne

Peste 240 mc de material lemnos, în valoare de aproape 79.000 de lei, au fost confiscaţi în primele 9 luni, în urma unor acţiuni desfasurate pe raza judetului Mehedinti. Poliţiştii au organizat peste 200 controale şi au cercetat 37 persoane.

În primele 9 luni ale anului 2018, ca urmare a activitatilor intreprinse pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, taierii, prelucrarii si valorificarii ilegale a materialului lemnos, prevenirii agresiunilor impotriva personalului silvic și a altor fapte prin care se aduc prejudicii fondului forestier, efectivele de ordine publică au planificat, organizat și executat un număr de 225 acţiuni în acest sens.
La activități, pe lângă poliţişti Serviciului de Ordine Publică și posturile de poliție arondate subunităților inspectoratului au participat şi specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Mehedinţi, I.T.R.S.V. Vîlcea, Garda de Mediu Mehedinţi, .I.J.J. Mehedinţi si S.T.P.F. Mehedinţi.
Polițiștii a efectuat 1101 controale, 857 dintre acestea fiind intreprinse în traficul rutier, 26 în târguri, piețe și oboare, 100 au vizat exploatările forestiere, instalații de debitat materialul lemnos, depozite de masa lemnoasa, iar peste 104 au urmărit alte controale în domeniu.
De asemenea, în urma activităților desfășurate, au fost aplicate 150 de contravenţii, reprezentând încălcări ale prevederilor legale referitoare la stabilirea şi sancţionarea abaterilor silvice, valoarea totala a sancţiunilor aplicate însumând 277.020 lei.
În perioada de referință, poliţiştii au fost sesizate 290 infracţiuni silvice, 29 în mediul urban, iar 261 în mediul rural fiind cercetate 37 persoane.
Totodată, au fost confiscaţi peste 242 mc de material lemnos, în valoare de aproape 79.000 lei de lei, din aceasta, cantitatea de 43 m.c. reprezintă cherestea şi 199 m.c. lemn de foc.
Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor silvice şi identificării persoanelor care se fac vinovate de tăierea şi exploatarea ilegală a materialelor lemnoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS