13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi(Video) Mehedinţi: S-a îmbrăcat în preot şi a furat banii din donaţiile de la biserică

(Video) Mehedinţi: S-a îmbrăcat în preot şi a furat banii din donaţiile de la biserică

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat în flagrant, pe 16 noiembrie,un bărbat de 38 ani, îmbrăcat în haine de preot, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt din lacașuri de cult.
Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul este din Blaj, judeţul Alba și nu figurează în evidenţele Episcopiei Severinului si Strehaiei sau ale Mânăstirii Patrunsa, judeţul Vâlcea, de unde se recomanda că aparține, ca fiind preot sau personal clerical.

De asemenea, extinzând cercetările s-a stabilit că acesta, în zilele de 15 şi 16 noiembrie, s-a prezentat la două lăcașe de cult din județul Mehedinți, purtând însemnele personalului clerical, unde, sub pretextul că este preot şi profitând de neatenţia personalului administrativ, a sustras diferite sume de bani, rezultate din încasări sau donaţii.
Prejudiciul cauzat și estimat initial este de 2000 lei.
Faţă de persoana în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în formă continuată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS