17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPeste 50 de solicitări pentru pompierii mehedinţeni în weekend

Peste 50 de solicitări pentru pompierii mehedinţeni în weekend

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit în acest weekend în 24 situaţii de urgenţă şi la 28 urgenţe medicale.
În această perioadă, echipajele de pompieri au acţionat pentru stingerea a 19 incendii şi salvarea victimelor ca urmare a producerii unui număr de patru accidente rutiere.
Dintre cele 19 incendii, 16 au izbucnit la vegetaţie uscată, ca urmare a folosirii focului în spaţii deschise, pe raza localităţilor Valea Marcului, Albuleşti, Şimian, Burila Mare, Târsa, lunca Banului, Lupşa de Sus, Orşova, Stănceşti, Breznicioara, Şimian, Gârbovăţu de Sus, Buican şi Bobaiţa, fiind afectate aprox. 70 ha de vegetaţie uscată şi mărăciniş şi alte aprox. 70 ha de litieră. Cele mai multe dintre acestea au fost lichidate de către pompierii din cadrul Pichetului Strehaia.
Alte trei incendii au izbucnit la case de locuit şi un depozit de furaje. Pentru stingerea incendiului care a izbucnit, în dimineaţa zilei de sâmbătă, la acoperişul unui imobil naţionalizat, situat pe str. Aurelian din municipiul Dr.Tr.Severin, au intervenit 24 de pompieri din cadrul Detaşamentului Dr.Tr.Severin, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autoplatformă, o autospecială de primă intervenție şi o ambulanță SMURD. Incendiul a fost localizat la scurt timp după sosirea pompierilor. Au fost evacuate și s-au autoevacuat 24 de persoane, una dintre acestea prezentând atac de panică şi fiind preluată de către echipajul SAJ, ulterior refuzând transportul la U.P.U. Incendiul a cuprins acoperişul şi podul imobilului pe aprox. 20 mp și a afectat o locuință, în interiorul căreia au ars bunuri materiale, aparatură electrocasnică și materiale textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de coşul de fum, amplasat sau neprotejat corespunzător faţă de materiale combustibile.
Celelalte două incendii s-au manifestat la 14 clăi de fân în localitatea Jiana şi la o casă de locuit, în localitatea Ilovița. Pentru stingerea acestor incendii au acţionat pompierii din cadrul Staţiei Vânju Mare şi Detaşamentului Orşova. Incendiul izbucnit la depozitul de furaje a fost determinat de folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a-l genera, iar cel izbucnit la casă a fost determinat de un scurtcircuit electric produs de un cablu electric neizolat corespunzător. Datorită intervenţiei pompierilor a fost limitată extinderea primului incendiu la alte 6 clăi de fân şi o casă de locuit, şi a celui de-al doilea la întreaga locuinţă, fiind cuprinsă de incendiu numai tâmplăria unei ferestre.
Echipajele SMURD au acţionat la patru accidente rutiere. Primul a avut loc in localitatea Vânjuleț, pe DJ 562A, fiind soldat cu o victimă ce prezenta leziuni ușoare. Al doilea accident a avut loc în localitatea Ciovârnășani, pe DN67, în urma căruia o persoană a suferit traumatisme la coloană și membru superior drept. Cel de-al treilea accident, la care au intervenit pompierii mehedinţeni, a avut loc în municipiul Dr.Tr.Severin, la intersecția străzilor George Coșbuc cu Calomfirescu. În urma accidentului, în care au fost implicate trei persoane, a rezultat o victimă, căreia i-a fost acordat primul-ajutor medical și a fost transportată la U.P.U. Ultimul accident a avut loc în localitatea Cerneți, comuna Șimian, unde au rezultat patru victime, cărora le-a fost acordat primul-ajutor medical și au fost transportate la U.P.U. de către ambulanțele SAJ și SMURD. De asemenea, la toate accidentele rutiere, pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor.
Tot în această perioadă, pompierii din cadrul Detaşamnetului Orşova au intervenit pentru scoaterea unei persoane decedate din fluviul Dunărea, în zona viaductului Palangei. Persoana a fost găsită la aprox. 3 m de mal. S-a acționat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea și predarea acesteia echipajelor SAJ și IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS