3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIntervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a nouă incendii, şapte dintre acestea izbucnite la vegetaţie uscată şi două la locuinţe şi anexe gospodăreşti, dar şi pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere. De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenţiei medicale de urgenţă unui număr de 13 persoane cu afecţiuni medicale.

Seara trecută, în jurul orei 23.00, pompierii din cadrul Detașamentului Dr.Tr.Severin au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament situat în cartierul Gura Văii, din municipiul Dr.Tr.Severin. Incendiul s-a manifestat cu flacără şi degajare mare de fum, cuprinzând o încăpere şi holurile apartamentului. Din fericire, ca urmare a producerii incendiului, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a acestui incendiu a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat electric de încălzit lăsat sub tensiune.

Tot seara trecută, în jurul orei 23.30, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit pentru stingerea unui incendiu, care s-a manifestat la două anexe gospodăreşti şi un depozit de furaje în localitatea Traian. Pompierii au acţionat cu două autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea în timp scurt şi stingerea incendiului, care prezenta pericol de extindere la casa de locuit. Incendiul a cuprins un garaj construit din lemn, pe o suprafață de aprox.30 mp, un adăpost de păsări construit din lemn pe o suprafață de aprox. 6 mp și 3 tone de plante furajere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Totodată, în această perioadă, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” au intervenit pentru stingerea a şapte incendii izbucnite la vegetaţie uscată, pe raza localităţilor Poroiniţa, Peşteana, Bucura, Eşelniţa, Valea Ursului şi Dr. Tr. Severin, fiind afectate aproape 18 ha de teren.

Noaptea trecută, în jurul orei 01.00, mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Orşova au intervenit pentru salvarea unei persoane surprinse într-un autoturism căzut într-o râpă, pe raza localităţii Dubova, DN57. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanță SMURD şi două autospeciale de primă intervenție. Echipele de căutare-salvare au găsit autoturismul căzut în râpă, la o adâncime de aproximativ 150 m, în apropierea peșterii Ponicova şi sub autoturism, pe o stâncă, o femeie, în vârstă de aproximativ 38 de ani, decedată.

În această dimineaţă, în jurul orei 07.30, două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Orșova au intervenit cu o autospecială cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism, pe DN6, în municipiul Orșova. Accidentul a fost soldat cu o persoană încarcerată, aflată în stop cardio-respirator. După descarcerarea bărbatului, în vârstă de peste 30 de ani, acesta a fost preluat de către o ambulanţă SAJ. Pompierii au intervenit şi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS