16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 11 incendii de vegetaţie uscată în numai 24 de ore. Pompierii au intervenit aproximativ 17 ore pentru stingerea lor

Mehedinţi: 11 incendii de vegetaţie uscată în numai 24 de ore. Pompierii au intervenit aproximativ 17 ore pentru stingerea lor

Numai în ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru stingerea a 11 incendii izbucnite la vegetaţie uscată în mai multe zone din judeţul Mehedinţi. Ca urmare a manifestării acestor incendii, din cauza folosirii focului deschis din neglijenţă sau fără respecarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, au fost afectate aprox. 60 de ha de vegetaţie uscată pe raza localităţilor Cerneţi, Strehaia, Gogoşu, Slătinicul Mare, Lunca Banului, Izvorul Aneştilor, Livezile şi Valea Copcii.

Tot în ultimele 24 de ore, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Buicani, la o butelie de aragaz, în municipiul Dr.Tr.Severin, dar şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă unui număr de cinci persoane care prezentau diferite afecţiuni medicale.
Incendiul, izbucnit la o casă din localitatea Buicani, comuna Ponoarele, a cuprins şarpanta construită din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafață de cca. 100 mp, mansarda locuinţei, mobilier, aparatură electrocasnică și încăperea centralei termice. Pentru stingerea acestuia, au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de intervenţie Baia de Aramă cu două autospeciale cu apă şi spumă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic produs de coșul de evacuare a fumului amplasat sau neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Având în vedere că ne aflăm la începutul sezonului rece, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, recomandăm cetăţenilor respectarea următoarelor măsuri:
– Curăţarea şi verificarea periodică a coşurilor de funinginea depusă;
– Verificarea cu grijă a sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri, care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere;
– Supravegherea mijloacelor de încălzire pe timpul funcţionării şi evitarea alimentării acestora cu combustibili necorespunzători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS