16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Amenzi de aproape 13.000 de lei, date în 24 de ore

Mehedinţi: Amenzi de aproape 13.000 de lei, date în 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier Mehedinţi au aplicat participanților la trafic, în ultimele 24 de ore, 48 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză și lipsa utilizării centurii de siguranță. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depășirea și acordarea de prioritate.
Poliţiştii au controlat 56 autovehicule si au legitimat un număr de 68 persoane, constatând 48 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 12 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 11 şoferi care nu purtau centura de siguranţă. Poliţiştii au mai aplicat 2 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor, iar 9 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor a fost de 12.890 lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării un permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS