22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: 159 de sancțiuni contravenționale, aplicate de poliţiştii de la Rutieră

Mehedinţi: 159 de sancțiuni contravenționale, aplicate de poliţiştii de la Rutieră

În acest weekend, poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier au aplicat participanților la trafic 159 de sancțiuni contravenționale/Cele mai multe dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză și lipsa utilizării centurii de siguranță
Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depășirea, acordarea de prioritate, oprirea și staționarea vehiculelor.
Poliţiştii au controlat 188 autovehicule si au legitimat un număr de 221 persoane, constatând 159 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 46 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 29 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Poliţiştii au mai aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor, iar 28 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru alte abateri.
Valoarea sancţiunilor a fost de 54080 lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 29 de permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS