24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România

Mehedinţi: Activităţi dedicate Zilei Pompierilor din România

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sărbătorită în fiecare an la data 13 septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat competiţii sportive, expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, puncte de informare preventivă, o expoziţie de artă plastică, o activitate dedicată exclusiv copiilor, dar şi o festivitate de depunere a jurământului militar.
Începând de sâmbătă, pompierii mehedinţeni au fost în mijlocul cetăţenilor cărora le-au dat posibilitatea să cunoască misiunile inspectoratului, dar şi o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.
Duminică, la Pădurea Crihala, am adus copiilor bucuria de a-şi manifesta talentele artistice prin organizarea unui concurs de desene pe asfalt, dar şi provocarea de a atinge cele mai înalte culmi prin escaladarea unui zid de căţărare pentru alpinişti.
Marţi, 11 septembrie, la sediul inspectoratului, colega noastră, artista Oara Larisa Mindoiu, ne-a dezvăluit o parte din minunata lume a formelor şi culorilor, desăvârşite printr-o multitudine de tehnici, în cadrul unei expoziţii de artă plastică, cu tema “Aripi de îngeri”.
Miercuri, 12 septembrie, la sediul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, în cadrul unei ceremonii miliare, la care au fost prezenţi atât prefectul judeţului, cât şi şefii structurilor teritoriale ale MAI, dar şi ai unor instituţii cu care noi colaborăm, cinci pompieri – doi ofiţeri şi trei subofiţeri – au depus jurământul de credinţă faţă de ţară. Totodată, inspectorul şef a înmânat diplome de merit personalului unităţii care s-a evidenţiat în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.
Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia joi, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, urmat de o paradă militară, ce se vor desfăşura pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii “Teodor Costescu”, începând cu ora 10.00.
Toţi cei prezenţi la eveniment vor putea intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare şi vor vedea tehnica militară aparţinând serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, dar şi a serviciilor voluntare, publice şi private, pentru situaţii de urgenţă reprezentative ale judeţului.
De asemenea, pe esplanada Fântânii Cinetice va avea loc o expoziţie cu o parte din tehnica de intervenţie şi accesoriile folosite de pompieri, dar şi un punct de informare preventivă.
Totodată, subunităţile noastre îşi vor deschide porţile, în intervalul orar 09.00-14.00 pentru a dezvălui vizitatorilor tehnica şi misiunile salvatorilor mehedinţeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS