6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi1.000 de cehi au sosit în Orșova pentru a participa la Festivalul Banat

1.000 de cehi au sosit în Orșova pentru a participa la Festivalul Banat

Clisura Dunării a fost luat cu asalt de peste o mie de turişti cehi, care vor lua parte zilele acestea la un festival organizat lângă Orşova, dedicat comunităţii de cehi care îşi mai duce traiul în câteva sate din zonă.
Trenul a pornit la drum marţi seară din Praga, a traversat Cehia, Slovacia, Ungaria și a poposit în gara Orşova. şi a ajuns la Orșova 20 de ore mai târziu, cu o întârziere de câteva ceasuri. Verificările din vama, la intrare în România, au durat mai mult decât se aşteptau turiştii cehi, care au uitat însă repede de oboseală.
Cei peste o mie de oameni vor participa la Festivalul Banat, dedicat comunităţii de cehi din România, care are loc la Eibenthal, o localitate de pe Clisura Dunării.
Nana Hermanova, profesor: “Pentru prima dată am fost aici la 2002. Am predat limba cehă trei ani şi m-am îndrăgostit de România cu soţul. Natură incredibilă, oameni frumoşi, deschişi, ne place foarte mult România.”
Până la Eibenthal, oaspeţii au fost duşi cu autocare şi microbuze, dar şi cu mici ambarcaţiuni.
Până duminică la prânz, tinerii vor lua parte la concerte maraton de muzică rock, jazz şi se vor bucura de obiectivele turistice din zonă.
Festivalul aduce cel mai mare numar de turişti străini în zonă şi o este gură de oxigen pentru localnici, care îi găzduiesc şi le oferă produse tradiţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS