17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Sancţiuni contravenţionale pentru şoferii vitezişti

Mehedinţi: Sancţiuni contravenţionale pentru şoferii vitezişti

Polițiștii Serviciului Rutier Mehedinți au desfășurat, ieri, la nivelul județului o acţiune pentru combaterea încălcării regimului legal de viteză, pentru respectarea normelor privind efectuarea manevrei de depășire, respectiv neutilizarea centurii de siguranță – acţiune ce i-a vizat pe conducătorii auto, astfel încât aceștia să nu depăşească viteza şi să conştientizeze că siguranţa lor şi a celor din jur depinde de ei. Scopul este să prevenim accidentele de circulaţie, pentru ca nimeni să nu fie rănit sau ucis pe drumurile publice, în evenimentele rutiere.
Cu toate acestea, în urma acţiunii desfăşurate ieri în Mehedinți, au fost constatate 24 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru depășirea legală de viteză pe diferite tronsoane de drum, pentru efectuarea necorespunzătoare a manevrei de depășire, respectiv neportul centurii de siguranță.
Echipamentele radar (montate pe autospeciale inscripționate şi pe autovehicule neinscripționate) au înregistrat 10 abateri ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză pe diferite tronsoane de drum.
În total, poliţiştii rutieri au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale prevăzute de legislația rutieră, fiind reţinute 3 permise de conducere.

NU UITAŢI!
Limitele maxime de viteză stabilite prin Codul rutier sunt:
în localităţi:
– 50 km/h (poate fi şi o limita superioară, însă nu mai mare de 80 km/h, sau una inferioară, dar nu mai mică de 30 km/ora);

în afară localităţilor:
– 130 km/h pe autostrăzi;
– 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene;
– 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS