22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Recomandări pentru motociclişti şi şoferi

Mehedinţi: Recomandări pentru motociclişti şi şoferi

Odată cu încălzirea vremii, motocicliștii sunt tot mai prezenți în trafic. Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți le recomandă să poarte echipamente de protecție cu elemente reflectorizante,  să păstreze farul aprins și să evite unghiurile din care nu pot fi observați în trafic, iar șoferilor să se asigure temeinic atunci când schimbă direcția de mers.
Recomandări pentru motocicliști:
– Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!
– Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia gresit distanţa ori viteza.
– Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
– Asigurați-vă atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!
– Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!
– Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
– Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale!
– Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident. Este recomandat echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare!
– Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa.
– Fiţi vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

Recomandări pentru șoferi:
– Asigurați-vă temeinic înainte de a opri sau de a vira și în niciun caz nu întoarceți pe linia continuă!
– Păstrați-vă banda în viraje!
– Asigurați-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS