ISU Mehedinţi a avut 20 de intervenţii într-o singură zi

Autori


Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, în data de 16 ianuarie 2018, la 20 de intervenţii.

Astfel, potrivit unui comunicat al ISU Mehedinţi, la ora 11:08, două echipaje din cadrul Stației de Pompieri Strehaia au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Comanda, orașul Strehaia. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la holul și dormitorul casei de locuit, cu posibilitate de propagare la întreaga locuință, construită din lemn și paiantă. Pompierii au stins incendiul în limitele găsite, flăcările cuprinzând: materiale textile, bunuri și tavanul pe o suprafață de circa 2 mp. Totodată, s-au degradat: tocăria ferestrelor, ușa și două mașini de spălat. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum deteriorat.

La ora 20:23, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă şi o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Colibași, comuna Malovăț. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la întreaga construcție. Focul a mistuit anexa gospodărească, construită din lemn cu acoperiș din țiglă, pe o suprafață de circa 35 mp, materiale textile, deșeuri menajere şi trei m.l. de gard din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de jarul căzut din sistemele de încălzire.

Serviciul SMURD din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 18 urgenţe medicale.

În primele două săptămâni ale acestui an, pompierii mehedinţeni au intervenit pentru stingerea a 18 incendii, 14 dintre ele manifestându-se la locuinţe.

Pentru a preveni izbucnirea unor astfel de incendii, care pot pune în pericol nu doar bunurile, dar şi viaţa cetăţenilor, atragem atenţia asupra faptului că este obligatorie verificarea, repararea şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului, iar acestea trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului.

În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc, atât pe interior, cât şi pe exterior, şi se văruiesc pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri. Acestea trebuie să se întreţină permanent fără crăpături, fiind interzisă folosirea lor dacă nu sunt curăţate.


Totodată, le reamintim cetăţenilor că este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

De asemenea, în faţa uşiţei de alimentare a sobei pardoseala combustibilă se protejează cu o tava sau tablă metalică, având dimensiunile de minim 70*50.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi folosirii instalaţiilor electrice. De aceea, le recomandăm cetăţenilor:

-să nu utilizeze aparatele electrice, cablurile, prizele, întrerupătoarele şi dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;

-să nu suprasolicite instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

-să nu lase sub tensiune aparate alimentate cu energie electrică, atunci când părăsesc locuinţa pentru perioade mari de timp.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 13 noiembrie 2018

Top