6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiSfaturi pentru circulaţia rutieră pe carosabil acoperit cu polei

Sfaturi pentru circulaţia rutieră pe carosabil acoperit cu polei

Pe drumul județean 670, între Baia de Aramă-Balta-Malovăț, pe partea carosabilă s-a instituit poleiul. Iminenţa poleiului presupune măsuri sporite pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic, astfel că, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, vine în sprijinul conducătorilor auto cu câteva sfaturi:
– Nu porniţi la drum fără a verifica starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi, echipaţi-vă autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările poliţiştilor rutieri.
– Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
– Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa.
– Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
– Pentru neechiparea corespunzătoare se reţine certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este cuprinsă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 lei și 2.900 lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS