24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Activitate de prevenire în rândul tinerilor organizată de poliţişti

Mehedinţi: Activitate de prevenire în rândul tinerilor organizată de poliţişti

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mehedinţi a desfăşurat în baza Programului național de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, la data de 18 octombrie 2017, o activitate de informare a elevilor de la Colegiul Naţional „Traian” din municipiul Drobeta Turnu-Severin.
Scopul activităţii a constat în prezentarea conţinuturilor ilegale și riscurilor cu care se confruntă pe internet minorii (furt de date personale, pornografie infantilă, fraude informatice, etc.)
Acţiunea a urmărit informarea tinerilor elevi despre modul de funcţionare a platformei de raportare a abuzurilor de pe internet.
Totodată, elevii au fost informaţi cu privire la importanţa sesizării cazurilor  de abuz în mediul online,  întrucât drepturile şi libertăţile copilului sunt prioritare.
A fost prezentat un ghid practic pentru elevi privind siguranța în mediul online și implicit pe rețelele de socializare, cât şi spoturi video de susținere a mesajului preventiv.
O altă temă abordată a constat în prevenirea consumului de alcool, tutun, substanțe interzise, fiind prezentate prevederi legislative care incriminează infracțiunile la regimul drogurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS