7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Două tone de cannabis, descoperite în urma unor descinderi ale DIICOT

Mehedinţi: Două tone de cannabis, descoperite în urma unor descinderi ale DIICOT

Două tone de cannabis au fost descoperite, în urma unor descinderi care au avut loc, astăzi, în comuna mehedinţeană Gruia, acolo unde cinci bărbaţi ar fi plantat, apoi prelucrat toată cantitatea de droguri. Doi italieni şi trei români fac parte din grupul infracţional destructurat de D.I.I.C.O.T.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Mehedinți și ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat patru percheziții la membrii unui grup infracțional, specializat în operațiuni ilegalecu cannabis. În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ două tone de cannabis. La data de 29 septembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Mehedinți, au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict și au efectuat patru percheziții domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional transfrontalier.
Membrii grupării ar fi specializați în cultivarea și comercializarea ilegală de cannabis, pe teritoriul României. Din cercetări a reieșit că doi cetăţeni italieni, de 40 și 49 de de ani, precum și trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani, ar fi cultivat cannabis pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 m2, pe raza comunei Gruia, din judeţul Mehedinţi. Ulterior, cultura ar fi fost prelucrată într-un imobil achiziţionat în acest scop, în vederea comercializării.11 mandate de aducere urmează să fie puse în aplicare.
În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ două tone de cannabis. La acțiune au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Craiova, ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, precum și jandarmi. Activitatea investigativă în cauză s-a desfășurat cu suportul de specialitate al S.R.I..
Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cultivare și producere de droguri, fără drept.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS