Poliţiştii mehedinţeni au aplicat 532 de sancțiuni contravenționale într-o singură ziPoliţiştii mehedinţeni au organizat şi executat, ieri, acțiuni cu efective mărite la nivelul judeţului pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi creșterii vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal, prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic, evaziunii fiscale şi a comerţului illicit de mărfuri, a traficului ilicit cu ţigarete provenite din contrabandă, cu produse accizabile, a faptelor ilicite ce se comit în domeniul transportului ilegal de mărfuri şi persoane.

La activitate au participat 277 de poliţişti din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

În cadrul activităților, polițiștii au constatat 18 infracțiuni, au aplicat 532 de sancțiuni contravenționale, au confiscat 242 de kilograme produse alimentare, 40 metri cubi material lemons şi 4820 de ţigarete.

Din totalul amenzilor, 364 au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier, 56 de amenzi au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 69 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.


Valoarea totală a amenzilor se ridică la 188.958 de lei, iar a bunurilor confiscate la 15.799 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 8 permise de conducere, şi au retras 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat în vederea efectuării de verificări 4 arme, dintre care 2 letale, anulând, de asemenea,  un permis port armă.


Comenteaza acum

Alte stiri

21 septembrie 2018

Bătrână dispărută de acasă, găsită de poliţie la scurt timp

Polițiștii vâlceni au efectuat verificări pentru depistarea unei femei de 85 de ani, dispărută de la domiciliul din comuna Budești, la data de 19 septembrie. Pe 20 septembrie, polițiștii au fost sesizați de o femeie din Râmnicu Vâlcea, cu ...
21 septembrie 2018

Razie pe şoselele din Mehedinţi

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului și Biroului Rutier Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic si pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 22 septembrie 2018

Top