8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPoliţiştii mehedinţeni îi "vânează" pe chiulangii

Poliţiştii mehedinţeni îi „vânează” pe chiulangii

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au organizat, astăzi, în intervalul orar 9.00 – 12.00, la nivelul întregului județ o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar, precum şi pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional care afectează climatul de ordine şi linişte publică în zona unităţilor de învăţământ, activitate la care au participat 100 de polițiști.

stfel, ca urmare a activităţilor desfăşurate, 44 de elevi din învăţământul preuniversitar şi gimnazial au fost depistaţi în timp ce absentau nejustificat de la cursuri şi consiliaţi, fiind transmise informări către unităţile de învăţământ, în vederea dispunerii de măsuri conform competenţelor.

De asemenea, polițiștii au aplicat 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991, Legii nr. 12/1990, şi Legii nr. 333/2003.

Totodată, poliţiştii au verificat 39 de localuri de alimentaţie publică situate în proximitatea şcolilor, au contactat 29 de directori ai unităţilor de învăţământ, verificând, de asemenea, personalul de pază din 9 unităţi şcolare.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate periodic, întrucât siguranţa în şcoli şi prevenirea absenteismului şcolar reprezintă o prioritate pentru poliţia mehedințeană.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS