14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiDorin Cioabă va fi cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Dorin Cioabă va fi cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală

Dorin Cioabă va fi cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscală, după ce miercuri seară a fost reţinut de procurorii mehedinţeni într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 5 milioane de euro. Astăzi dimineață procurorii au decis să nu ceară mandat de arestare pentru 30 de zile. aşa că magistraţii Tribunalului Mehedinţi l-au plasat pe așa-zisul rege al romilor sub control judiciar.
Dorin Cioabă e bănuit că în perioada 2009-2014, alături de alți indivizi, ar fi creat un circuit infracţional prin care ar fi înșelat statul. Mai exact, ar fi înregistrat în contabilitatea unor firme facturi fiscale fictive și ar fi cerut apoi deducerea TVA-ului.
În acest dosar, procurorii din mai multe județe au făcut, miercuri, zeci de percheziții, au confiscat mai multe autorisme și câteva sute de mii de euro, a transmis corespondentul TVR Andrei Marinaş.
În acest dosar poliţiştii din Mehedinţi au reţinut şase persoane, au ridicat două autoturisme de lux şi 250.000 de euro şi au pus sechestru pe un imobil. Prejudiciul total în acest dosar este de 5 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS