10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Cercetaţi pentru defrişare şi sustragere de lemne

Mehedinţi: Cercetaţi pentru defrişare şi sustragere de lemne

Poliţiştii mehedinţeni efecuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furtul de arbori.

Desfăşurând activităţi specifice, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Izvorul Bîrzii au constatat faptul că, în perioada 15 – 23 august, o societate comercială din comuna Bala, judeţul Mehedinți, a tăiat fără drept prin defrișare totală și sustras vegetația forestieră de pe o suprafață de 1,30 ha situată în extravilanul comunei Șovarna, localitatea Ohaba, judeţul Mehedinți.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului au fost descoperite un număr de 424 cioate nemarcate silvic, provenite din tăierea recentă a arborilor de pe picior de esențe salcâm, cer, tei, mojdrean și ulm.
De asemenea, poliţiştii au identificat în rampă cantitatea de 7,9 mc material lemnos fasonat și 20 arbori tăiați de pe picior care nu prezentau urmele unei marcări silvice, fiind ridicate în vederea confiscării.
Organele de poliție au ridicat şi două motoferăstraie mecanice găsite la fața locului care au fost folosite în tăierea arborilor. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furtul de arbori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS