6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Aproape 60 de mc de material lemnos, confiscat de poliţişti

Mehedinţi: Aproape 60 de mc de material lemnos, confiscat de poliţişti

Poliţişti din cadrul Secţiei Rurală nr. 4 Baia de Aramă au organizat, în perioada 19-21 august, două acţiuni pe linia combaterii infracţiunilor silvice, ocazie cu care au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 57,47 m.c material lemnos.
Astfel, în această perioadă, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Baia de Aramă au identificat, în localitatea Obârşia Cloşani, mai multe persoane în timp ce încarcau material lemons în 2 autocamioane.
Din verificările efectuate, s-a stabilit că materialul lemnos aparţine unei societăţi comerciale, iar avizul de însoţire a mărfii a fost întocmit cu nerespectarea prevederilor legale, fapt pentru care cantitatea de 47 mc lemn esență fag a fost ridicată în vederea confiscării, iar societăţii comerciale i-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au depistat, pe DN 67 D, în localitatea Obârşia Cloșani, un alt autocamion încarcat cu material lemons esență fag .
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că pentru materialul lemnos transportat, conducătorul auto nu deţine documente care să ateste legalitatea transportului, fapt pentru care s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a cantităţii de 10,47 mc lemn esență fag şi sancționarea contravențională  a conducătorului auto cu amendă în valoare de  5.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS