5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiPompierii mehedinţeni continuă lupta cu focul la Svinița

Pompierii mehedinţeni continuă lupta cu focul la Svinița

Pompierii mehedințeni acționează și în cursul zilei de luni pentru stingerea incendiului izbucnit ieri dimineaţă, la Svinița. „Aici s-a intervenit și peste noapte. Pe parcursul zilei, pompierii vor fi ajutați și de un elicopter. Dacă vremea permite, la fața locului va fi adusă și aeronava C-27J Spartan. Per total, au fost afectate deja circa 50 de hectare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinți, Flavius Iscru.

Ministerul Apărării Naționale participă și astăzi, 7 august, cu o aeronavă C-27J Spartan echipată în configurație pentru stins incendii, la eforturile de stingere a incendiului de pădure din zona Svinița, județul Mehedinți.Avionul Forțelor Aeriene Române a decolat în jurul orei 13.00, din Baza 90 Transport Aerian, și transportă șase containere a câte 1.000 de litri fiecare. Intervenția a fost planificată la solicitarea Departamentului pentru situații de urgență din Ministerul Afacerilor Interne. Echipajul este condus de căpitanii Romeo Gîrz și Daniel Motoroiu. În funcție de situația de la fața locului, aeronava este pregătită să mai facă o trecere după reumplerea containerelor. O astfel de misiune a fost executată duminică, 6 august, în premieră de Forțele Aeriene Române.

În ceea ce privește incendiul care s-a manifestat în Parcul Național Domogled — Valea Cernei, luni dimineață, o echipă formată din rangeri ai parcului s-a deplasat la fața locului, iar după o primă evaluare, focul pare a fi lichidat, a mai precizat Flavius Iscru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS