Mehedinți: Adolescent înecat în râul Topolniţa, după ce a ieşit de la Evaluarea Naţională

Foto: Arhivă maramedia.ro
Autori


Un adolescent din judeţul Mehedinţi, fiul unui consilier local, s-a înecat, miercuri după-amiază, în râul Topolniţa, unde a mers să facă baie, împreună cu mai mulţi prieteni, după examenul de Evaluare Naţională, informează Mediafax.

După ce a ieşit de la examenul de Evaluare Naţională, băiatul de 15 ani, fiul unui consilier local din Şimian, le-a spus părinţilor că merge la o îngheţată.

Prietenii lui au povestit că tinerii au băut un suc, apoi au plecat la râu să se răcorească.

Deşi nu ştia să înoate, băiatul a intrat într-o gropă din râul Topolniţa, unde se făcuseră excavaţii, şi le-a spus prietenilor că vrea să înveţe să înoate. A sărit în apă şi a încercat să traverseze groapa, dar nu a mai ieşit la suprafaţă.


Unul dintre prietenii săi a încercat să-l salveze, dar nu a reuşit, aşa că adolescenţii au sunat la 112.

”La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj de căutare-salvare şi o barcă cu motor. Pompierii au acţionat cu accesoriile din dotare, persoana a fost recuperată în aproximativ 10 minute de căutări, în stare de inconştineţă şi predată echipajului Serviciului de Ambulanţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Raluca Ţîrcă.

Medicii de la Ambulanţă au încercat să îl resusciteze timp de oră, dar nu au mai putut să-l salveze.


Comenteaza acum

Alte stiri

15 decembrie 2017

300 de locuri de muncă în Portugalia, prin AJOFM Mehedinţi

300 locuri de muncă sunt disponibile în domeniul agricol (recoltare zmeura) în Portugalia prin intermediul reţelei EURES. Persoanele cu domiciliul in judetul Mehedinti, care corespund cerintelor posturilor oferite, trebuie sa se adreseze ...

Sumarul ediției de duminică, 17 decembrie 2017

Top