11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiUPDATE - Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice

UPDATE – Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice

UPDATE -16:49 Trei persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 52 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie prezentate unității de parchet competente cu propunere de luare a măsurilor legale.
Polițiștii din Mehedinți cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează, în această dimineață, 5 percheziții la persoane bănuite de infracţiuni economice. Vor fi puse în aplicare 2 mandate de aducere.

Persoanele sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, conflict de interese, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi omisiunea sesizării.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2015, reprezentantul unei instituții, prin persoane interpuse, ar fi preluat în concesiune o circumscripţie sanitar-veterinară din judeţ, avizând la plată deconturi nereale, privind mai multe acţiuni sanitar-veterinare, desfăşurate în cadrul unor programe naţionale. În baza acestora, reprezentantul instituţiei ar fi decontat şi retras, din conturile bancare, 882.234 de lei.

De asemenea, bărbatul ar fi sprijinit activitatea unei alte societăţi, care a concesionat activitatea unei unităţi sanitar-veterinare din judeţ, aprobând la plată deconturi nereale, 430.328 de lei.
2 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, pentru audieri. Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

n Mehedinți, pentru audieri. Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS