Mehedinţi: Minerii de la cariera Husnicioara își vor putea continua activitatea

646x404

Activitatea de extracție a cărbunelui, afectată din cauza reducerii programului de lucru la patru zile, se va intensifica la cariera Husnicioara a Complexului Energetic Oltenia (CEO), fiind perfectate contracte cu anumite termocentrale, a declarat liderul de sindicat Paul Constantinescu, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, cei 430 de mineri care au mai rămas la Husnicioara în urma concedierilor din luna mai, “nu-și vor întrerupe activitatea, cum se prevedea în măsurile CEO, vor avea front de lucru datorită perfectării unor contracte de furnizare a cărbunelui, într-o primă fază, din stocul de 40.000 tone din depozitele situate în localitățile Cucuieți și Valea Copcii”. Sindicalistul a mai spus că CEO a semnat un contract cu termocentrala de la Turceni pentru livrarea cantității de 150.000 tone de cărbune, ce va deveni operațional începând cu 19 iunie, precum și un contract de furnizare cărbune cu termocentrala din Timișoara pentru cantitatea de 300.000 tone, destinată completării stocului de cărbune pentru sezonul rece 2017-2018.


 Comenteaza acum

Alte stiri

8 mai 2017

Horoscop

Berbec Folosiți această zi pentru hobbyuri. Este un mod excelent de vă relaxa, de a învăţa lucruri noi şi chiar de a întâlni persoane care împărtăşesc aceleaşi pasiuni. Neplăceri pot apărea din partea persoanei iubite sau a copiilor. ...

Sumarul ediției de marţi, 27 iunie 2017

Top