14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiIncendiile de pădure s-au înmulţit exponenţial în România. Gorjul şi Mehedinţiul, pe primele două locuri

Incendiile de pădure s-au înmulţit exponenţial în România. Gorjul şi Mehedinţiul, pe primele două locuri

Numărul incendiilor de pădure înregistrate, în primul trimestru al acestui an, în fondul forestier administrat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, se apropie de totalul incendiilor produse în întreg anul 2016, arată centralizarea acestor evenimente pe primele trei luni. Gorjul şi Mehedinţiul ocupă primele doup locuri în ţară după numărul de incendii.
Astfel, în primul trimestru s-au înregistrat 129 de incendii de pădure în fondul forestier administrat de Romsilva. Aceste incendii au afectat în total 592,3 hectare, pagubele fiind evaluate la 6.700 de lei. Spre comparaţie, pe întregul an 2016, la nivelul fondului forestier proprietate publică a statului, s-au înregistrat 135 de incendii de pădure, care au afectat în total 452,9 hectare, pagubele ridicându-se la 207.628 de lei.
Cele mai multe incendii s-au produs, de la începutul anului, în judeţele Gorj, 37, Mehedinţi, 22, şi Alba, cu 17 incendii.
Cum aproape 95% din incendii au fost provocate de focuri nesupravegheate, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva recomandă supravegherea focului lângă păduri, iar la plecare, verificarea stingerii acestuia.
Pentru prevenirea incendiilor, angajaţii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva iau măsuri de monitorizare a fondului forestier administrat, prin patrule în zonele cu vulnerabilitate sporită la incendii şi amplasează panouri avertizoare la limita fondului forestier, la intrarea pe drumurile forestiere şi de-a lungul traseelor turistice.
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS