12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Peste 300 de sancţiuni şi 22 de permise ridicate pentru încălcări ale legii circulaţiei

Mehedinţi: Peste 300 de sancţiuni şi 22 de permise ridicate pentru încălcări ale legii circulaţiei

Poliţiştii rutieri care au acţionat în weekend pe drumurile publice din Mehedinţi au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației şi au aplicat 321 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 77.575 de lei. Dintre acestea 60 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi pentru consum de alcool.

Patru şoferi băuţi la volan, unul a produs un accident

Vineri şi sâmbătă, poliţiştii au descoperit cinci şoferi care au urcat la volanul maşinii după ce au băut. Toţi aveau o alcoolemie mult peste limita admisă. Primul este un orşovean de 55 ani, care a fost oprit de poliţişti pe o stradă din Orşova, în timp ce conducea un autoturism. Când l-au testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o concentraţie alcoolică de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, în mai puţin de o oră, la extremitatea cealaltă a judeţului, poliţiştii din orașul Strehaia au depistat un bărbat în vârstă de 57 ani, din comuna Butoiești, în timp ce conducea pe un drum comunal un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Acesta avea o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l în aerul expirat. Tot pe 24 martie, poliţiştii din comuna Șimian au depistat un bărbat de 50 ani, din comuna Hinova, în timp ce conducea, pe un drum judeţean dn satul Bistrița, un autoturism, având o alcoolemie de 0,57 mg/l. Toţi cei trei conducători auto s-au ales cu dosar penal şi cu permisul suspendat.
O zi mai târziu, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier – Drobeta Turnu Severin au despistat un bărbat în vârstă de 40 ani din Drobeta Turnu Severin, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Kiseleff din municipiu, în apropiere de intersecția cu strada Gheorghe Ionescu Șișești a acroșt două autoturisme staţionate. Bărbatul a fost testat şi avea concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat şi după ce a fost condus la Spitalul Judeţean pentru recoltarea de probe bilogice de sânge a rămas fără permis şi s-a ales cu dosar penal pentru conducere sun influenţa alcoolului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS