22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Un bărbat a sfârşit cumplit într-un incendiu de vegetaţie

Mehedinţi: Un bărbat a sfârşit cumplit într-un incendiu de vegetaţie

A reînceput sezonul incendiilor de vegetaţie în Mehedinţi, unde ieri au fost numai puţin de nouă, iar în unul dintre acestea un bărbat şi-a găsit, dramatic, sfârşitul.

Tragedia s-a produs pe un deal din satul mehedinţean Bahna, în condiţii încă neelucidate. Victima, de 47 de ani, ar fi fost chemată la lucru de nişte consăteni, care ieri şi-ar fi curăţat terenul agricol folosind focul. În timp ce era la lucru, bărbatul ar fi căzut în foc, nu l-a văzut nimeni, iar când şi-au dat seama că lipseşte şi l-au căutat şi l-au găsit carbonizat. „S-a dus la muncă la oamenii ăştia, că el obişnuia să meargă des la ei la lucru. Au mai dat foc de acolo în sus ca să cureţe terenul şi zilele trecute şi au dat şi azi. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ne-au anunţat că s-a întâmplat nenorocirea,” a declarat fratele victimei.
Unul dintre oamenii care a fost la lucru cu victima are o altă versiune cu privire le ce s-a întâmplat. El spune că nu ei ar fi incendiat terenul.

Incendiul a fost stins până să ajungă pompierii, care împreună cu poliţiştii au declanşat o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs nenorocirea. Oamenii legii vor trebui să afle cine a pus foc pe terenul respectiv, dacă proprietarii au incendiat şi dacă ceruseră acordul să igienizeze terenul folosind focul, dacă s-a întâmpplat aşa şi în ce împrejurări a murit bărbatul.

În afara acestui incendiu stins de localnici, în Mehedinţi au mai izbucnit ieri alte şase incendii de vegetaţie, la care au fost solicitaţi pompierii şi alte două stinse de serviciile locale pentru situaţii de urgenţă.

Odată cu încălzirea vremii, în Mehedinţi au revenit incendiile de vegetaţie uscată, care au ca şi cauză punerea intenţionată a focului pentru curăţarea terenurilor agricole. Pompierii atrag însă atenţia că această practică este foarte periculoasă, iar incedierea suprafeţelor agricole fără o solicitare prealabilă, însoţită de toate măsurile pentru a contola focul se poate lăsa cu amenzi de până la 2.500 d e lei, iar în cazul în care au rezultat victime omeneşti proprietarul poate răspunde chiar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS