8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiA fost vândut telefonul care i-a aparţinut lui Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

A fost vândut telefonul care i-a aparţinut lui Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Telefonul folosit de Adolf Hitler în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost vândut pentru suma de 243.000 $, la o licitaţie din SUA. Identitatea cumpărătorului, care a licitat prin telefon, nu a fost dezvăluită. Licitaţia, care a avut loc în Chesapeake City, Maryland a început de la 100.000 $.
Telefonul este de culoare roşie, are gravat numele liderului nazist şi a fost găsit în buncărul său din Berlin în 1945, potrivit hotnews.ro. Obiectul a fost găsit de către soldaţii sovietici după moartea lui Adolf Hitler şi i-a fost oferit lui Sir Ralph Rayner, care făcea parte din Regimentul Ducele de Wellington.
Obiectul a fost vândut de casa de licitaţie Alexander Hostorical Auctions, ai cărei oficiali au declarat că telefonul a fost o „armă de distrugere în masă“, Hitler folosindu-l pentru a da comenzi care au luat multe vieţi în timpul războiului.
În cadrul aceleiaşi licitaţii a mai fost vândută şi o figurină de porţelan care i-a aparţinut lui Hitler – întruchipând un câine alsacian – pentru suma de 24.300 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS