10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Tineri depistaţi cu substanțe interzise

Mehedinţi: Tineri depistaţi cu substanțe interzise


Sancțiuni contravenționale în valoare de 2.100 de lei, tineri depistaţi cu substanțe interzise asupra lor și  însoțirea transportului unei persoane cu probleme de sănătate la un spital de specialitate este bilanțul activității jandarmilor în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române

Aproximativ 40 de jandarmi au acționat zilnic, în perioada 21-24 ianuarie, pentru menținerea unui climat de de ordine și siguranță publică, fiind prezenti în mijlocul cetățenilor din municipiul Drobeta Turnu Severin și județul Mehedinți.
În urma desfășurării misiunilor specifice, jandarmii mehedinţeni au constatat 14 situații privind  abateri de la normele legale  în vigoare, este vorba de 3 infractiuni și 11 contravenții, valoarea acestora fiind de 2.100 de lei. Astfel, majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice,  proferarea de injurii şi expresii jignitoare, consum de băuturi alcoolice în alte locuri decât cele amenajate, provocare şi participare la scandal și pentru protejarea populatiei împotriva unor activități de comerț illicit.

Jandarmii au surprins trei tineri cu varste cuprinse între  19 și 20 ani, care aveau asupra lor, fiecare, câte  plic transparent ce conținea materie vegetală și câte un pachet cu folie pentru confecționarea țigaretelor. Ulterior s-a constatat  că amestecul vegetal în cantitate de 15 grame, reprezintă caracteristicile drogurilor de risc și urma a fi comercializat.  Împotriva celor trei tineri,  jandarmii au întocmit și înaintat organelor competente,  actele de sesizare privind ,,cumpărarea sau deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.
Jandarmii au răspuns solicitării primite de la Spitalul de Urgență din Drobeta Turnu Severin, privind însoțirea transportului unei paciente cu probleme de sănătate la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Jebel, Județul Timiș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS