21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile

Mehedinţi: Acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile

Acţiunile de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor sunt măsuri proactive pentru asigurarea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ, cât şi pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului de instruire a elevilor.
Pornind de la aceste considerente, în baza Proiectului de prevenire a consumului de droguri, traficului de ființe umane și criminalității informatice, la data de 17.01.2017, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 din municipiul Drobeta Turnu Severin.
Cu ocazia întâlnirii, au fost abordate teme de interes general pentru elevi, precum prevenirea violenţei în scoală, a consumului de droguri, alcool şi tutun, respectarea legislaţiei rutiere, prevenirea absenteismului sau a abandonului şcolar.
Le-au fost adresate recomandări despre ce comportamente trebuie sa adopte pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni. Dialogul a continuat cu cadrele didactice care şi-au exprimat puncte de vedere referitoare la problematica cu care se confruntă în activitatea didactică.
În sprijinul elevilor, dar şi a conducerii instituţiei, poliţiştii mehedinţeni şi-au exprimat disponibilitatea la colaborare şi intenţia demarării unor proiecte educaţionale pentru elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS