18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiŞase intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Şase intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat, ieri, la un număr de şase intervenţii.

La ora 10:13, Detașamentul de Pompieri Drobeta  Turnu Severin a intervenit cu nouă pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Independenței, nr. 43, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Au ars instalația electrică din bordul autoturismului și mocheta din partea dreaptă – față. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un conductor electric defect.

La ora 14:45, Garda de Intervenție nr. II Baia de Aramă a intervenit cu opt pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în localitatea Brînzeni, comuna Ponoarele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje (2 clăi de fân). Au ars circa 2 tone de furaje. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

La ora 16:35, echipajul S.M.U.R.D. Vânju Mare s-a deplasat la un accident rutier produs în localitatea Hotărani. În urma accidentului a rezultat o victimă (bărbat de 60 ani), ce prezenta dureri la nivelul  coloanei vertebrale și excoriații la nivelul capului. Salvatorii i-au acordat primul ajutor medical şi a fost transportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin.

La ora 16:50,  Stația de Pompieri Vînju Mare a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Țigănași, comuna Burila Mare, pentru salvarea unui animal (măgar) căzut într-un canal de circa 2 m adâncime.

La ora 19:41, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin  a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și şase pompieri militari în localitatea Șușița, comuna Breznița de Ocol, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și miriște. Au ars circa 5 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

La ora 21:21, Detașamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin s-a deplasat cu o ambulanță S.M.U.R.D., o autospecială de lucru cu apă și spumă și nouă pompieri militari la un accident rutier produs în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Splai Mihai Viteazu. În urma accidentului au rezultat două victime, una cu cefalee și dureri în zona cervicală, căreia i s-a acordat primul ajutor medical, preluată și transportată la U.P.U. Dr. Tr. Severin de către ambulanța S.M.U.R.D. și a doua cu traumatisme minore,preluată de un echipaj S.A.J.. Pompierii au asigurat măsurile specifice de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS