8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Băut şi fără permis, un tânăr a provocat un accident mortal

Mehedinţi: Băut şi fără permis, un tânăr a provocat un accident mortal

Un tânăr de 24 ani, din comuna mehedinţeană  Gruia, în timp ce conducea miercuri seara un autoturism marca Saab, pe DN 56C, km 20+500m, în localitatea Gîrla Mare, a provocat un grav accident rutier. Potrivit poliţiştilor de la Rutieră, şoferul, având alte preocupări şi fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat, a lovit un copac de pe marginea drumului, după care a intrat în coliziune cu gardul unei locuinţe, aflat pe partea stângă a direcţiei sale de mers.
În urma accidentului a rezultat decesul unui pasager de 19 ani, aflat pe scaunul dreapta faţă, şi rănirea uşoară a conducătorului auto  cât şi a altui pasager de 18 ani.
Conducătorul  auto  a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,64 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au stabilit că starea drumului, invocată de către conducătorul auto, nu a influenţat producerea accidentului, iar pe numele acestuia au întocmit dosar penal de ucidere  şi vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.
Petru evitarea evenimentelor tragice de pe şoselele din judeţ, efectivele Inspectoratului de Poliţie Mehedinţi au acţionat, ieri, individual ori în colaborare cu reprezentanţii altor instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii. În urma raziei s-au aplicat 88 sancţiuni. Au fost sancţionaţi 23 conducători auto pentru nerespectarea vitezei legale de deplasare pe diferite sectoare de drum. Şase participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei pentru defecţiuni tehnice la sistemele de direcţie sau frânare , unul pentru nerespectare culorii roşii a semaforului, doi pietoni au fost sancţionaţi pentru nerespectarea normelor rutiere pe diferite sectoare de drum. Valoarea sancţiunilor se ridică la suma totală de 14.300 de lei. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS