16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiFoştii angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin intră în greva foamei

Foştii angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin intră în greva foamei

Foştii angajaţi ai Regiei Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severinau anunţat că intră în greva foamei. Au protestat de mai multe ori în acest an pentru a primi salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă, potrivit stiri.tvr.ro. Oamenii spun că nu au mai fost plătiţi de câteva luni. Regia este în faliment iar oraşul riscă să rămână fără căldură la iarnă.
Termocentrala de la Halânga era unicul furnizor de agent termic pentru  spitale, şcoli şi alte instituţii publice dar şi pentru cele peste 30 de mii de locuințe.
Compania are în stoc apă grea în valoare de 1,2 miliarde de euro. La Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, unde lucrau până de curând peste trei mii de oameni, se producea apă grea pentru reactoarele de la Cernavodă şi agent termic pentru Drobeta Turnu Severin. Regia a fost cel mai mare producător de apă grea din lume și singurul din Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS