Mehedinţi: Simulare de incendiu la un operator economicInspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfăşurat, vineri, 30 septembrie, începând cu ora 11.00, un exerciţiu privind intervenţia în caz de incendiu la un operator economic, care desfăşoară activităţi de producţie – asamblare cabluri auto, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Conform scenariului exerciţiului, a fost simulat un incendiu la unul din birourile aferente clădirii operatorului economic

Pentru salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului-ajutor medical şi stingerea incendiului, au fost alertate forţele şi mijloacele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Peste 30 de pompieri cu opt autospeciale de intervenţie, dintre care trei cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială pentru evacuarea fumului şi gazelor, au intervenit pentru salvarea şi evacuarea angajaţilor, surprinşi de fum şi flăcări, acordarea primului-ajutor medical, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia vecinătăţilor.

Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta”, la exerciţiu au participat echipaje din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei şi personalul din cadrul obiectivului.


Scopul exerciţiului a fost verificarea viabilităţii planului de intervenţie al obiectivului şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun pentru limitarea efectelor unui incendiu.

De asemenea, s-a urmărit asigurarea cooperării între forţele participante prin utilizarea mijloacelor de comunicaţii radio, modul de organizare şi funcţionare a punctului de comandă mobil şi verificarea viabilităţii sistemului unitar de comunicaţii.

Totodată, pe timpul desfăşurării exerciţiului, s-a verificat modul de acţiune a personalului de pe locul de muncă pentru asigurarea evacuării şi a primei intervenţii, până la sosirea forţelor specializate.


Comenteaza acum

Alte stiri

12 decembrie 2018

Craiova: Reţinut pentru furturi din locuinţe

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Craiova au reţinut, ieri, un bărbat de 32 de ani, din Bârlad, bănuit că ar fi sustras, în perioada lunilor noiembrie şi decembrie a.c., bunuri în valoare totală de 66.300 de lei, din locuinţele unor craioveni.

Sumarul ediției de sâmbătă, 15 decembrie 2018

Top