6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Simulare de incendiu la un operator economic

Mehedinţi: Simulare de incendiu la un operator economic

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a desfăşurat, vineri, 30 septembrie, începând cu ora 11.00, un exerciţiu privind intervenţia în caz de incendiu la un operator economic, care desfăşoară activităţi de producţie – asamblare cabluri auto, din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Conform scenariului exerciţiului, a fost simulat un incendiu la unul din birourile aferente clădirii operatorului economic
Pentru salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului-ajutor medical şi stingerea incendiului, au fost alertate forţele şi mijloacele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Peste 30 de pompieri cu opt autospeciale de intervenţie, dintre care trei cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială pentru descarcerare şi o autospecială pentru evacuarea fumului şi gazelor, au intervenit pentru salvarea şi evacuarea angajaţilor, surprinşi de fum şi flăcări, acordarea primului-ajutor medical, concomitent cu localizarea şi lichidarea incendiului şi protecţia vecinătăţilor.
Alături de echipajele de pompieri din cadrul ISU „Drobeta”, la exerciţiu au participat echipaje din cadrul Jandarmeriei, Poliţiei şi personalul din cadrul obiectivului.

Scopul exerciţiului a fost verificarea viabilităţii planului de intervenţie al obiectivului şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun pentru limitarea efectelor unui incendiu.
De asemenea, s-a urmărit asigurarea cooperării între forţele participante prin utilizarea mijloacelor de comunicaţii radio, modul de organizare şi funcţionare a punctului de comandă mobil şi verificarea viabilităţii sistemului unitar de comunicaţii.
Totodată, pe timpul desfăşurării exerciţiului, s-a verificat modul de acţiune a personalului de pe locul de muncă pentru asigurarea evacuării şi a primei intervenţii, până la sosirea forţelor specializate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS