5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiDelegaţie RAAN, la Prefectura Mehedinţi

Delegaţie RAAN, la Prefectura Mehedinţi

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, s-a întâlnit astăzi, cu o delegație a angajaților de la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN), care protestează pentru că nu și-au primit salariile de șase luni. Sindicatul S.L.I. Romag a inițiat săptămâna aceasta acțiuni de protest la Drobeta Turnu Severin, solicitând asigurarea fondurilor necesare pentru întreținerea instalațiilor și plata personalului care a mai rămas pe platformă.

În opinia angajaților, problema salariilor s-ar rezolva dacă Societatea Națională Nuclearelectrica ar achiziționa o cantitate de 6 tone apă grea din rezerva RAAN pentru completarea necesarului reactoarelor pentru anul 2016 cu plata directă către RAAN. Liderul S.L.I. Romag, Florin Rogobete, spune că pentru această operațiune este însă necesară o modificare legislativă, prin ordonanță de urgență, a actelor normative care reglementează stocul de apă grea de la Romag-Prod, respectiv O.U.G. 20/2015 și HG 118/2011 și din acest motiv solicită sprijinul prefectului județului Mehedinți.

„Înțeleg că este o situație insuportabilă, sunt alături de d-voastră și vă asigur că în limita competențelor mele depun toate eforturile pentru a rezolva această problemă”, a declarat prefectul Cristinel Pavel, în cadrul întâlnirii cu delegația de angajați de la RAAN.

Angajații de la Romag-Prod așteaptă și finalizarea demersurilor în ceea ce privește înființarea Unității de Management a Apei Grele, care ar asigura fondurile necesare continuării activității pe această platformă industrială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS