14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinți: Acţiuni în trafic pentru asigurarea respectării regulilor de circulaţie

Mehedinți: Acţiuni în trafic pentru asigurarea respectării regulilor de circulaţie

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.
Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, precum şi legalitatea transportului de marfă şi persoane.
Poliţiştii au controlat 134 de autovehicule și au legitimat un număr de 145 de persoane, constatând un număr de 110 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 12 conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, 18 şoferi care nu purtau centura de siguranţă, fiind aplicate totodată, 2 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate. Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri este de 23.350 lei. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.

Astfel că, ieri, 15.09.2016, ora 16.30, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin au depistat o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, care a condus un autoturism pe strada Independenţei din municipiul Drobeta Turnu Severin, având o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta producând un accident rutier soldat cu pagube materiale.
Persoana mai sus menţionată a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, unde s-a procedat la recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de art.336, alin.1 din Codul penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS