Misiune inedită a pompierilor mehedinţeni. Au scos o viperă din muzeu

Pompierii mehedinţeni au fost solicitaţi, ieri, să intervină la Muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier I, misiune neobişnuită şi posibil periculoasă a fost de a scoate o viperă cu corn. Ei au intervenit cu o autospecială de stins incendii, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, un ofiţer şi şase subofiţeri, în municipiul Dr. Tr. Severin, cartierul Gura Văii, pentru îndepărtarea unei reptile (viperă) din interiorul muzeului din cadrul Hidrocentralei Porţile de Fier I. Pompierii, împreună cu un specialist din cadrul compartimentului Turism, Salvamont şi Situaţii de Urgenţă al Consiliului Judeţean, au acţionat pentru prinderea, transportul şi eliberarea viperei în mediul ei natural. Ghidul muzeului a văzut şarpele şi a sunat la 112. Vizitatorii au fost opriţi să mai intre.

Veninul viperei cu corn este hemotoxic și puţin cunoscut, unul dintre motivele pentru care este considerată cel mai periculos şarpe din România.


Comenteaza acum

Alte stiri

30 iulie 2016

Salvat din munţi după ce a fost muşcat de o viperă

Salvamontiştii gorjeni au salvat în noaptea de joi spre vineri din Munţii Parâng, zona Rânca – Vârful Mohoru, un culegător de ciuperci care îşi alertase familia că a fost muşcat joi dimineaţă de o viperă. Echipa Salvamont a plecat din

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Top