Mehedinţi: Acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii Secţiei 5 de Poliţie Rurală Strehaia, au organizat şi desfășurat, ieri, o acţiune preventivă în rândul cetăţenilor din comuna Bîcleş.

O preocupare permanentă a poliţiştilor mehedinţeni este creşterea gradului de siguranţa al cetăţenilor, scopul acţiunilor constând în prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului  în cadrul comunităţilor rurale.

Acţiunea a avut ca principale obiective: pregătirea antivictimală şi antiinfracţional a cetăţenilor; implicarea cetăţenilor  în  sprijinirea comunităţii şi diminuarea infracţionalităţii; responsabilizarea autorităţilor locale pentru sprijinirea comunităţii (iluminat public, pază obştească, etc..) şi găsirea de soluţii concrete pentru diminuarea infracţiunilor  de furt; consolidarea relaţiei poliţie-comunitate şi atragerea cetăţenilor în activităţi menite să sporească siguranţa publică.

Cu ocazia adunărilor, cetăţenii au mai fost instruiţi şi referitor la infracţiunile de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, tot mai des utilizate de indivizi care profită de naivitatea sau neglijenţa manifestată de anumite persoane.

La întâlnire au participat şi  reprezentanţii primăriilor şi au fost puse în discuţie mai multe problemele cu care se confrunta comunitatea, aceştia exprimându-şi aprecieri şi asigurându-ne de implicarea în formarea unor comportamente antivictimale atât la bătrânii singuri cât şi în educarea tinerei generaţii, în respectarea normelor legale şi, pe viitor, un sprijin reciproc.


Comenteaza acum

Alte stiri

27 septembrie 2016

Gorj: Şofer reţinut pentru fugă de la locul accidentului

Un şofer, în vârstă de 33 de ani, din comuna gorjeană Peştişani, a fost reţinut ieri, pentru că a părăsit locul unui accident rutier. Bărbatul este acuzat şi că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi că ar fi rănit
23 septembrie 2016

Olt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada următoare, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională. Jandarmii vor acţiona în sistem integrat în cadrul ...

Sumarul ediției de miercuri, 28 septembrie 2016

Top