Mehedinţi: Amenzi rutiere de peste 30.000 de lei în doar 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, precum şi respectarea normelor rutiere de către transportatorii de marfă şi persoane.

Poliţiştii au controlat 125 de autovehicule si au legitimat un număr de 132 de persoane, constatând un număr de 95 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost sancţionaţi 26 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum, 15 conducători auto pentru lipsa portului centurii de siguranţă şi doi pietoni pentru traversări neregulamentare. De asemenea, poliţiştii au mai aplicat şi o sancţiune pentru defecţiuni tehnice constatate. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 31.535 lei.

Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 5 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere înregistrate în ultima perioadă de timp.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 29 septembrie 2016

Top