14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiuni în trafic pentru asigurarea respectării regulilor de circulaţie

Mehedinţi: Acţiuni în trafic pentru asigurarea respectării regulilor de circulaţie

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave. Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate, consumul de alcool, precum şi respectarea normelor rutiere de către biciclişti, căruţaşi, mopedişti şi motociclişti.
Au fost controlate 169 de autovehicule și au fost legitimați un număr de 197 de persoane iar 39 de conducători auto au fost sancționați pentru depăşirea vitezei legale pe diferite sectoare de drum, 17 conducători auto pentru lipsa portului centurii de siguranţă şi 2 pietoni pentru traversări neregulamentare.
De asemenea, poliţiştii au mai aplicat 5 sancţiuni contravenţionale pentru lipsa documentelor conducătorilor auto ce se deplasau pe diferite sectoare de drum. Valoarea sancţiunilor aplicate în cursul zilei de ieri este de 27.250 lei.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării sau anulării 11 permise de conducere, 7 certificate de înmatriculare şi un set plăcuţe cu numere de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS