Mehedinţi: Acţiuni pentru prevenirea infracțiunilor din mediul rural

Pentru prevenirea infracțiunilor din mediul rural, în baza PLANULUI CAMPANIEI DE PREVENIRE A INFRACȚIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI DIN MEDIUL RURAL „ALEGE SIGURANȚA!”, în cursul zilei de ieri, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, poliţiştii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Strehaia și poliţiştii Postului de Poliţie Tâmna au desfășurat o acțiune informativ-preventivă în rândul cetățenilor din comună pentru prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe. Totodată, în ultima perioadă de timp, infracțiunile de înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL” sunt tot mai des utilizate de persoane care profită de naivitatea, neglijenţa sau uşurinţa manifestată de anumiţi cetăţeni.

Activitatea desfăşurată a avut drept scopul pregătirea antivictimală, dialogul și consolidarea relaţiei poliție-comunitate pentru asigurarea unui climat de linişte și siguranţă al cetăţenilor. Principalele obiective au constat în responsabilizarea cetățenilor, a persoanelor vârstnice, potenţiale victime ale infracţiunii de înșelăciune și furt, poliţiştii adresându-le cetăţenilor sfaturi utile privind asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie, prevenirea incendiilor de vegetație etc.

Au avut loc discuții interactive, prezentate exemple din cazuistica poliției, fiind distribuite materiale informativ-preventive cu sfaturi antivictimale realizate cu sprijinul ATOP Mehedinți.


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 octombrie 2016

Top