8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiune de prevenţie a poliţiştilor în localitatea Prunişor

Mehedinţi: Acţiune de prevenţie a poliţiştilor în localitatea Prunişor

Pentru prevenirea infracțiunilor din mediul rural, în ziua de 3 august, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, ai Serviciului  Ordine Publică și ai P.P Prunișor, au desfășurat o acțiune informativ-preventivă în rândul cetățenilor din comună pentru prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe.
Totodată, în ultima perioadă, infracțiunile de înșelăciune prin metoda „ACCIDENTUL”  sunt tot mai des utilizate de persoane care profită de naivitatea, neglijenţa sau uşurinţa manifestată de anumiţi cetăţeni.
Scopul acţiunii l-a reprezentat pregătirea antivictimală, dialogul și consolidarea relaţiei poliție-comunitate pentru asigurarea unui climat de linişte și siguranţă al cetăţenilor.
Principalele obiective au constat în responsabilizarea cetățenilor, a  persoanelor vârstnice, potenţiale victime ale infracţiunii de înșelăciune și  furt, prin adresarea de sfaturi utile, asigurarea locuinţelor şi adoptarea unor atitudini responsabile şi de autoprotecţie, prevenirea incendiilor de vegetație, etc.
În urma activităţii desfăşurate, au avut loc discutii interactive, au fost prezentate exemple din cazuistica poliției, fiind distribuite  materiale informativ-preventive cu sfaturi antivictimale realizate cu sprijinit ATOP Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS