29 iulie – Ziua Imnului Naţional

DSC_0576

Jandarmii mehedinţeni participă vineri, 29 iulie, la manifestările consacrate Zilei Imnului Naţional, unul dintre simbolurile naţionale cele mai importante ale oricărei ţări, alături de drapel şi stemă.

La aceste manifestări, ce vor debuta la ora 10.00, în Piaţa Drapelului din zona centrală a municipiului Drobeta Turnu Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi participă cu o delegaţie de cadre militare şi efective care constituie garda  de onoare.

De asemenea, jandarmii vor asigura  măsuri de ordine şi siguranţa publică  în locul de desfăşurare al manifestărilor, acţionând pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat optim de desfăşurare a acestui eveniment de importanţă deosebită.

Ziua Imnului Naţional va fi sărbătorită  în toate garnizoanele din țară. Ceremonia de la Bucureşti va avea loc, de la ora 9.00, în Piaţa Tricolorului, situată în fața Palatului Cercului Militar Naţional, şi va cuprinde o slujbă religioasă și un spectacol susținut de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, Muzica Brigăzii 30 Gardă ”Mihai Viteazul” și Muzica Reprezentativă a Jandarmeriei Române. Activitatea se va desfășura în prezența secretarilor de stat din Ministerul Apărării Naționale și a șefului Statului Major General.

Repertoriul va cuprinde și Imnurile naționale pe care le-a avut țara noastră de-a lungul timpului – ”Trăiască regele”, ”Zdrobite cătușe”, ”Te slăvim, Românie!”, ”Pe-al nostru steag e scris Unire”, ”Trei culori”, iar spectacolul va fi încheiat prin intonarea Imnului național ”Deșteaptă-te române!”, în interpretarea sopranei Carla Mușat, de la Ansamblul Artistic al Armatei.

Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 și se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie.

”Deșteaptă-te române!” a fost compus de Anton Pann, iar versurile au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu, de la a cărui naștere se împlinesc 200 de ani în luna noiembrie.


Comenteaza acum

Alte stiri

23 septembrie 2016

Olt: Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada următoare, aproximativ 150 de jandarmi vor fi angrenaţi zilnic în misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi de pază şi protecţie instituţională. Jandarmii vor acţiona în sistem integrat în cadrul ...

Sumarul ediției de miercuri, 28 septembrie 2016

Top