10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiJandarmii mehedinţeni îşi cinstesc eroii

Jandarmii mehedinţeni îşi cinstesc eroii

În spiritul tradiției Europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de sărbătoare națională, ziua în care  creștinii ortodocşi sărbătoresc   anual, la 40 de zile de la Sfintele Paști, Înălţarea Domnului. Evenimentul marchează  în mod simbolic,  momentul de pomenire a eroilor români, căzuţi la datorie pentru apărarea şi reîntregirea ţării.

Această sărbătoare,  cu dublă semnificaţie,  laică şi religioasă,  va fi  marcată în data de 9 iunie, începând cu ora 12.00,  printr-un ceremonial militar religios ce va avea loc  la Monumentul Eroilor din municipiul Drobeta Turnu Severin. Aici,  va fi oficiată o ceremonie religioasă urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori. De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine publică în vederea prevenirii aspectelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar un pluton  de jandarmi va lua parte la constituirea Gărzii de Onoare, care va  defila la finalul manifestărilor organizate.
Jandarmii vor fi prezenţi  în  municipiul Orşova, în  oraşele Strehaia și Vânju Mare, unde vor asigura garda la  Monumentul Eroilor şi vor depune coroane de flori în memoria eroilor neamului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS