11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: S-au demarat procedurile de achiziție pentru programul "Laptele și cornul" 2016-2017

Mehedinţi: S-au demarat procedurile de achiziție pentru programul „Laptele și cornul” 2016-2017

În ședința ordinară a Colegiului Prefectural Mehedinţi, care s-a desfăşurat astăzi, în sala mare de ședințe a Palatului Administrativ Consiliul Județean Mehedinți și Inspectoratul Școlar Mehedinți au prezentat un raport privind stadiul derulării programului național „Laptele și cornul” pentru anul școlar 2015-2016.

În județul Mehedinți, acest program național se derulează din 15 februarie, dată la care Consiliul Județea Mehedinți a finalizat procedurile de organizare a licitației privind desemnarea furnizorilor pentru cele două produse.

În primul trimestru de derulare a acestui program, au apărut o serie de nereguli sesizate de către directorii mai multor unități școlare privind calitatea acestor produse ori nerespectarea de către furnizor a programului de distribuție. Din acest motiv, prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a solicitat ca în această ședință de colegiu prefectural să fie prezentat un raport detaliat privind derularea programului național „Laptele și cornul”.

Reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți au dat asigurări că pentru anul școlar 2016-2017 s-au demarat procedurile de achiziție, astfel încât să nu mai existe întârzieri.

Cel de-al doilea punct pe ordinea de zi a ședinței de Colegiu Prefectural l-a constituit un raport privind managementul deșeurilor în unitățile administrativ-teritoriale din județul Mehedinți și situația gestionării deșeurilor, prezentat de  Consiliul Judeţean Mehedinţi și  Agenţia pentru Protecţia Mediului Mehedinți.

Reprezentanții celor două instituții au precizat că în perioada următoare, odată cu definitivarea proiectului al cărui beneficiar este Consiliul Județean Mehedinți, în județul Mehedinți vor funcționa patru stații de transfer la Orșova, Baia de Aramă, Strehaia și Vânju Mare. De asemenea, la Malovăț va funcționa un centru de management integrat al deșeurilor format dintr-o stație de sortare și una de tratare mecanico-biologică.

S-au făcut precizări și în ceea ce privește stadiul lucrărilor de închidere la depozitele neconforme de pe raza județului Mehedinți, lucrări care se execută ca parte integrantă a proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Mehedinți” (al cărui beneficiar este Consiliul Județean Mehedinți).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS