17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Acţiuni de prevenţie a delincvenței juvenile

Mehedinţi: Acţiuni de prevenţie a delincvenței juvenile

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat două întâlniri cu elevii  Școlii Gimnaziale ’’ Constantin Negreanu’’ din Drobeta Turnu Severin.
Scopul acţiunii l-a reprezentat creşterea gradului de informare al elevilor în vederea prevenirii comportamentelor de risc şi de implicare a acestora în fapte antisociale.
Elevii unităţii şcolare, în prezenţa cadrelor didactice şi a conducerii instituţiei, au vizionat  filme educative, au fost abordate teme de interes general,  precum prevenirea violenţei în scoală, prevenirea infracțiunilor la regimul traficului de persoane, prevenirea accidentelor rutiere, etc.
Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât în calitate de victimă cât şi în calitate de autori,  a reprezentat unul din punctele de  atracţie, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât şi elevii, au adresat multiple întrebări.
S-au purtat, de asemenea, discuţii privind influenţa grupului de prieteni, cauzele şi consecinţele consumului de alcool, tutun, droguri, întâlnirea având un caracter interactive, ocazie cu care au fost distribuite pliate cu recomandări preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS